Recept
« Terug naar recepten
Salade met gegratineerde artisjokbodems
PT60M
Salade met gegratineerde artisjokbodems
Een heerlijk salade met gegratineerde artisjokbodems recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met gegratineerde artisjokbodems te bereiden
Schoonmaken:
Breek de stelen van de artisjokken en snijd de bodems bij.
Snijd ook de blaadjes aan de zij-en onderkant eraf met een scherp mes en snijd de zachte binnenste blaadjes ter hoogte van de bovenkant van de bodem bij.
Wrijf alle snijvlakken in met citroensap.
Bereiden:
Breng in een roestvrijstalen pan ruim water met zout aan de kook.
Roer de bloem los met 2 el water en schenk dit in de pan.
Leg de artisjokbodems in de pan en dek ze af met een omgekeerd bord, zodat de bodems onder water blijven.
Kook de artisjokbodems gaar in 15-25 min.
Laat ze uitlekken en verwijder het hooi( de vezelige draadjes ) met een theelepel.
Leg in elke artisjokbodem een plak geitenkaas.
Gratineer de bodems in een ovenschaal 12-18 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Roer een dressing van de azijn, mosterd, olie en zout en peper naar smaak.
Meng de dressing met de sla en serveer de artisjokbodems erbij.
Breek de stelen van de artisjokken en snijd de bodems bij.
Snijd ook de blaadjes aan de zij-en onderkant eraf met een scherp mes en snijd de zachte binnenste blaadjes ter hoogte van de bovenkant van de bodem bij.
Wrijf alle snijvlakken in met citroensap.
Bereiden:
Breng in een roestvrijstalen pan ruim water met zout aan de kook.
Roer de bloem los met 2 el water en schenk dit in de pan.
Leg de artisjokbodems in de pan en dek ze af met een omgekeerd bord, zodat de bodems onder water blijven.
Kook de artisjokbodems gaar in 15-25 min.
Laat ze uitlekken en verwijder het hooi( de vezelige draadjes ) met een theelepel.
Leg in elke artisjokbodem een plak geitenkaas.
Gratineer de bodems in een ovenschaal 12-18 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Roer een dressing van de azijn, mosterd, olie en zout en peper naar smaak.
Meng de dressing met de sla en serveer de artisjokbodems erbij.