Recept
« Terug naar recepten
Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicum
PT15M
Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicum
Een heerlijk salade met roergebakken blokjes zalm en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met roergebakken blokjes zalm en basilicum te bereiden
Snijd de zalm in dobbelstenen en kruid deze met peper en zout en paprikapoeder en besprenkel de zalm met olijfolie. Laat dit alles even intrekken. Verhit nu een koekenpan met teflonlaag. Als de pan goed heet is, de zalmblokjes op hoog vuur om en om goudbruin, maar niet helemaal gaar bakken. In de tussentijd de rucolasla besprenkelen met de dressing en de gesneden basilicum. Verdeel de rucolasla over koude borden en garneer deze met partjes gekookt ei, citroen en basilicumblaadjes. De warme zalmblokjes als laatste in het midden rangschikken en direct serveren.