Recept
« Terug naar recepten
Salade met witlof en geroosterde ham
PT30M
Salade met witlof en geroosterde ham
Een heerlijk salade met witlof en geroosterde ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met witlof en geroosterde ham te bereiden
Bereidingswijze
Snijd het witloof in dunne reepjes. Was het in ijskoud water en laat het uitlekken op een handdoek. Hak de noten fijn en snijd de veldsla. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Snijd de kaas in reepjes. Voeg alles samen en breng op smaak met de vinaigrette en peper.
Strijk de plakken ham in met honing, een scheutje arachideolie en strooi er wat verse tijm over. Rooster de ham kort in een grillpan en snijd in stukjes.
Serveer de salade met de ham en lekker brood.
Snijd het witloof in dunne reepjes. Was het in ijskoud water en laat het uitlekken op een handdoek. Hak de noten fijn en snijd de veldsla. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne.
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Snijd de kaas in reepjes. Voeg alles samen en breng op smaak met de vinaigrette en peper.
Strijk de plakken ham in met honing, een scheutje arachideolie en strooi er wat verse tijm over. Rooster de ham kort in een grillpan en snijd in stukjes.
Serveer de salade met de ham en lekker brood.