Recept
« Terug naar recepten
Salade nicoise
PT30M
Salade nicoise
Een heerlijk salade nicoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Budgetkoken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade nicoise te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Kook de prinsessenbonen beetgaar. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, snijd de stronk eruit en was de blaadjes. Meng voor de vinaigrette de sjalot met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid naar smaak met peper.
Verdeel de sla over vier borden. Schik de lauwe aardappelblokjes, prinsessenbonen, blokjes tomaat, uienringen, zwarte olijven en partjes ei op de sla. Verdeel de tonijn en de ansjovisfilets over de borden. Schenk de vinaigrette over de salade en werk eventueel af met de kappertjes.
Verdeel de sla over vier borden. Schik de lauwe aardappelblokjes, prinsessenbonen, blokjes tomaat, uienringen, zwarte olijven en partjes ei op de sla. Verdeel de tonijn en de ansjovisfilets over de borden. Schenk de vinaigrette over de salade en werk eventueel af met de kappertjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sonyanijntje zegt:
derbyke zegt:
Helem Pronk zegt: