Recept
« Terug naar recepten
Salade Nicoise
PT35M
Salade Nicoise
Een heerlijk salade nicoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Nicoise te bereiden
Snijd de gekookte aardappelen in plakken.
Maak de sperziebonen schoon.
Pel de knoflook en pers uit.
Snijd de tomaten en eieren in vieren.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd fijn.
Zet apart.
Blancheer de sperziebonen 4 min. en laat ze goed uitlekken.
Verhit 2 el olie in de pan.
Bak hierin de helft van de knoflook en de tonijn aan elke kant ca. 4 min.
Neem de gebakken tonijn uit de pan.
Pluk de tonijn vervolgens met een vork uit elkaar in grove stukken en zet weg.
Verdeel de plakken aardappel, eieren, sperziebonen, tonijn en olijven over 4 borden.
Meng voor de dressing 5 el olijfolie met de balsamico azijn, peterselie en de rest van de knoflook.
Bedruppel daarmee gelijkmatig de salade.
Garneer de Salade Nicoise met de fijngesneden lenteuitjes.
Maak de sperziebonen schoon.
Pel de knoflook en pers uit.
Snijd de tomaten en eieren in vieren.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd fijn.
Zet apart.
Blancheer de sperziebonen 4 min. en laat ze goed uitlekken.
Verhit 2 el olie in de pan.
Bak hierin de helft van de knoflook en de tonijn aan elke kant ca. 4 min.
Neem de gebakken tonijn uit de pan.
Pluk de tonijn vervolgens met een vork uit elkaar in grove stukken en zet weg.
Verdeel de plakken aardappel, eieren, sperziebonen, tonijn en olijven over 4 borden.
Meng voor de dressing 5 el olijfolie met de balsamico azijn, peterselie en de rest van de knoflook.
Bedruppel daarmee gelijkmatig de salade.
Garneer de Salade Nicoise met de fijngesneden lenteuitjes.