Recept
« Terug naar recepten
Salade Rood ( ± Rode Kool) met Eendenborstfilet
PT180M
Salade Rood ( ± Rode Kool) met Eendenborstfilet
Een heerlijk salade rood ( ± rode kool) met eendenborstfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oorspronkelijk recept : Ans Withagen (Buitenleven)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Rood ( ± Rode Kool) met Eendenborstfilet te bereiden
1).Doe in een klein pannetje de appel(peren)stroop en verwarm tot vloeibaar.
2).Doe van het vuur af de rest van de ingrediënten erbij en roer tot een pittige dressing.
3).Spreid de gesneden rode kool uit in een grote kom en giet daarover de dressing en laat onder regelmatig omroeren 2 uur marineren.
4).Bak de eendenborsten eerst op het vel en wanneer het vet er uit is gelopen en de eend voor ongeveer ⅓ gegaard is, dan even in het eigen vet de andere zijde van de eendenborst braden, maar zo, dat het binnenste van de eend nog rosé is. Zet dit 30 minuten weg om te rusten.
5).Werk de radicchio (cq rode Italiaanse sla), de ui,de kinoflook en de platte peterselie door de rode kool en zorg er voor dat de groentes goed zijn gemengd.
6).Verdeel de sla over de bordjes en bestrooi met de pitjes van de granaatappel
7).Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en verdeel die over de bordjes met salade.
2).Doe van het vuur af de rest van de ingrediënten erbij en roer tot een pittige dressing.
3).Spreid de gesneden rode kool uit in een grote kom en giet daarover de dressing en laat onder regelmatig omroeren 2 uur marineren.
4).Bak de eendenborsten eerst op het vel en wanneer het vet er uit is gelopen en de eend voor ongeveer ⅓ gegaard is, dan even in het eigen vet de andere zijde van de eendenborst braden, maar zo, dat het binnenste van de eend nog rosé is. Zet dit 30 minuten weg om te rusten.
5).Werk de radicchio (cq rode Italiaanse sla), de ui,de kinoflook en de platte peterselie door de rode kool en zorg er voor dat de groentes goed zijn gemengd.
6).Verdeel de sla over de bordjes en bestrooi met de pitjes van de granaatappel
7).Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en verdeel die over de bordjes met salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Bewaar eventueel het eendenvet om andere ingredienten (aardappeltjes bv.) in te bakken).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Bij punt 6 van bereiding staat het woord: "len", is dat en niet-af woord, of kan dat weg? Mooi recept, leuk voor de feestdagen:D:D
deuxchapeaux zegt:
Jan A.