Recept
« Terug naar recepten
Salade van Ali Baba
PT30M
Salade van Ali Baba
Een heerlijk salade van ali baba recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van Ali Baba te bereiden
Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes. Kook ze gaar in tien minuten in ruim water. Laat ze uitlekken in een zeef. Snijd de courgette in julienne en blancheer deze in kokend water met zout. Kook de eieren hard en pel ze. Zet ze in koud water tot het moment van serveren. Pel de tomaten en snijd het tomatenvlees in partjes. Roer voor de vinaigrette alle daarvoor genoemde ingrediënten door elkaar met de staafmixer. Hak de tuinkruiden fijn en roer ze door de mayonaise. Roer de op smaak gemaakte mayonaise door de garnalen en leg ze bolvormig op een schaal. Schik de rest van de ingrediënten in groepjes eromheen en schenk ten slotte de vinaigrette erover. Garneer met de bloemen.