Recept
« Terug naar recepten
Salade van eendenborst
PT45M
Salade van eendenborst
Een heerlijk salade van eendenborst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van eendenborst te bereiden
Wrijf de eendenborstfilet in met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de eendenborstfilets 5 min. per kant.
Bestrooi ze met zout, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Snijd het kapje van de meloenen en schep met een balletjessteker het vruchtvlees eruit.
Verdeel de schoongemaakte en gewassen bleekselderij in stelen.
trek de draden van de stelen en snijd de stelen in plakjes.
Pluk de druiven van de steeltjes, was ze, halveer ze en haal de pitjes eruit.
Laat de mandarijnen in een zeef uitlekken.
Snijd de kaas en de afgekoelde eendenborst in smalle reepjes.
Meng alle ingredienten door elkaar en schep de cashewnoten erdoor.
Roer het appelsap, de vruchten-azijn en zout en peper naar smaak door elkaar.
Klop in een dun straaltje de olie erdoor.
Scheop de ingredienten voor de salade en de saus door elkaar.
Schep de salade in cocktailglazen en garneer met het basilicumblad.
Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de eendenborstfilets 5 min. per kant.
Bestrooi ze met zout, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Snijd het kapje van de meloenen en schep met een balletjessteker het vruchtvlees eruit.
Verdeel de schoongemaakte en gewassen bleekselderij in stelen.
trek de draden van de stelen en snijd de stelen in plakjes.
Pluk de druiven van de steeltjes, was ze, halveer ze en haal de pitjes eruit.
Laat de mandarijnen in een zeef uitlekken.
Snijd de kaas en de afgekoelde eendenborst in smalle reepjes.
Meng alle ingredienten door elkaar en schep de cashewnoten erdoor.
Roer het appelsap, de vruchten-azijn en zout en peper naar smaak door elkaar.
Klop in een dun straaltje de olie erdoor.
Scheop de ingredienten voor de salade en de saus door elkaar.
Schep de salade in cocktailglazen en garneer met het basilicumblad.