Recept
« Terug naar recepten
Salade van roodbaars op vel met zijn garnituren
PT20M
Salade van roodbaars op vel met zijn garnituren
Een heerlijk salade van roodbaars op vel met zijn garnituren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van roodbaars op vel met zijn garnituren te bereiden
Roodbaars in stukjes snijden, kruiden en goed in bloem wentelen.
Laat boter goed heet worden mag zelfs licht bruin worden bak de vis gaar aan blus met een scheut Asbach. Als deze verdampt is de suiker erover strooien, laat nog enkele min goed opbakken. Leg de vis op keukenpapier en laat afkoelen in ijskast.
Snij sjalotjes fijn evenzeer de zeekraal ietsje fijner snijden. Bak deze aan in de pan van de vis laat evenzeer afkoelen.
Snij 8 mooie schijven mango en schil.
Neem nog een stuk mango en maak er blokjes van.
Tomaat uithollen en goed laten drogen desnoods met keukenpapier.
Serveer de sla op borden vul de tomaat met een beetje zeekraal en stukjes vis vervolgens nog zeekraal. Dresseer op bord, mango schijven verdelen over het bord evenzeer de blokjes mango en de rest van de vis.
Werk af met de scheuten peper en paprikapoeder.
Serveer zeer fris.
Laat boter goed heet worden mag zelfs licht bruin worden bak de vis gaar aan blus met een scheut Asbach. Als deze verdampt is de suiker erover strooien, laat nog enkele min goed opbakken. Leg de vis op keukenpapier en laat afkoelen in ijskast.
Snij sjalotjes fijn evenzeer de zeekraal ietsje fijner snijden. Bak deze aan in de pan van de vis laat evenzeer afkoelen.
Snij 8 mooie schijven mango en schil.
Neem nog een stuk mango en maak er blokjes van.
Tomaat uithollen en goed laten drogen desnoods met keukenpapier.
Serveer de sla op borden vul de tomaat met een beetje zeekraal en stukjes vis vervolgens nog zeekraal. Dresseer op bord, mango schijven verdelen over het bord evenzeer de blokjes mango en de rest van de vis.
Werk af met de scheuten peper en paprikapoeder.
Serveer zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.