Recept
« Terug naar recepten
Sambal goreng daging peteh (rundvlees gerecht)
PT90M
Sambal goreng daging peteh (rundvlees gerecht)
Een heerlijk sambal goreng daging peteh (rundvlees gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/.../sambals/sambal_goreng_daging_pete.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goreng daging peteh (rundvlees gerecht) te bereiden
Snijd het vlees in hele kleine stukjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de lomboks in ringetjes.
Bak de ui , knoflook en lomboks tot de ui glazig ziet.
Voeg dan het vlees toe en bak het mee tot dat het vlees lichtbruin ziet.
Voeg nu sereh laos, trassi, suiker en peper en zout naar smaak toe.
Los de assem op in water en blus het geheel hiermee af.
Voeg de ketjap en de gehalveerde petehbonen toe.
Laat het geheel 60 tot 70 minuten sudderen.
Als het water te snel verdampt en het vlees is nog niet gaar voeg dan wat water toe.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de lomboks in ringetjes.
Bak de ui , knoflook en lomboks tot de ui glazig ziet.
Voeg dan het vlees toe en bak het mee tot dat het vlees lichtbruin ziet.
Voeg nu sereh laos, trassi, suiker en peper en zout naar smaak toe.
Los de assem op in water en blus het geheel hiermee af.
Voeg de ketjap en de gehalveerde petehbonen toe.
Laat het geheel 60 tot 70 minuten sudderen.
Als het water te snel verdampt en het vlees is nog niet gaar voeg dan wat water toe.
Nicole zegt: