KookJij

Saté ajam en babi smoor met rijst

Een van de vele varianten op sate van kip, gecombineerd met een variant op gestoofde speklapjes. Hierbij serveren we rijst en wat droge spulletjes. Doodgewoon maar erg smakelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Monique van Loon (Culy Homemade 31 mei 2016)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saté ajam en babi smoor met rijst te bereiden

  1. Bereid de marinade voor de sate en laat de blokjes kip tenminste 3/4 uur marineren.
  2. Rijg ze dan aan een stokje.
  3. Smeer in met rijstolie.
  4. Grill ze gaar.
  5. Voor de babi smoor snijden we de speklapjes in kleine blokjes.
  6. Bak de speklapjes met de sjalotten en knoflook tot de uien zacht beginnen te worden en blus het vlees dan af met de ketjap en ongeveer 300 cc water.
  7. Voeg de rest toe van de ingredienten, breng aan de kook en laat het geheel tenminste 1 uur sudderen op laag vuur.
  8. Sambal naar smaak.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hier bij jasmijn thee te drinken of een koud pilsje.
Moet het beslist wijn zijn, dan een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Laurierblad of salam,mag allebei.
Jan A.
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Ik neem aan dat de laurier salam moet zijn?