Recept
« Terug naar recepten
Satépannekoeken
PT30M
Satépannekoeken
Een heerlijk satépannekoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
941 kCal energie
44 Gram eiwit
37 Gram vet
108 Gram koolhydraten
44 Gram eiwit
37 Gram vet
108 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jumbo Magazine-10-2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Satépannekoeken te bereiden
Bereid 1 fles mix voor pannenkoeken met 400 ml halfvolle melk volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan (in totaal ca. 4 el) en bak 4-6 pannenkoeken. Verhit ondertussen in een wok 2 el olie. Snijd 400 g kipfilet in reepjes en bak ze in 4 min. bruin. Voeg één in halve plakjes gesneden courgette en een 1 zak Chinese roerbakgroenten (400 g) toe. Bak de groenten in 5 min. knapperig gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm 1 bakje milde satésaus (à 400 g) volgens de gebruiksaanwijzing. Meng atjar tjampoer met 1 komkommer. Verdeel de kip met de groenten over de pannenkoeken. Klap ze dubbel of rol ze op en leg de pannenkoeken op een schaal. Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak de pannenkoeken afmaken met de satésaus, gebakken uitjes en sambal. Serveer met de zoetzure groentesalade en kroepoek.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
monique ottenbros zegt: