KookJij

Sauerbraten

Een heerlijk sauerbraten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sauerbraten te bereiden

Leg het vlees in een kom. Snijdt de ui, wortel, bleekselderij en citroen in plakken. Doe de rode wijn met de azijn, zout, peperkorrels, ui, wortel, bleekselderij, citroen, laurierblad, peterselie, jeneverbessen, kruidnagel in een pannetje en breng de marinade aan de kook. Laat de marinade afkoelen en giet hem over het vlees. Laat het vlees in een afgedekte kom 3 dagen marineren. Draai het vlees in die tijd een aantal keren om. Neem het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit 2/3 deel van de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met een eetlepel bloem en bak het in de hete boter rondom bruin van kleur. Leg het dan in een vuurvaste schaal. Breng de marinade aan de kook en giet het over het vlees. Dek de schaal af en zet hem 2 uur in het midden van de oven. Neem dan het vlees uit de marinade en houd het warm. Zeef de marinade. Smelt de rest van de boter in een pan, fruit de resterende bloem even mee en voeg dan al roerende de gezeefde marinade toe. Laat de saus 5 minuten zacht pruttelen. Snijdt het vlees in plakken, geef de saus erbij met bijv macaroni.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst