Recept
« Terug naar recepten
Sauzen : nog meer
PT30M
Sauzen : nog meer
Zie bij Sauzen en sauzen en sauzen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zoiets heb je in de loop van de jaren gehoord en onthouden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sauzen : nog meer te bereiden
VLEESSAUS :
""""""""""""""""""""
*De rijstolie verhitten in een grote pan met dikke bodem.
De uien, knoflook, prei, thijm,rozemarijn en marjoraan aanfruiten tot de ui glazig is geworden.
*Hierbij de runderbouillon doen + de room en het geheel inkoken tot 1/2 - 1/3.
*Vervolgens afblussen met de rode port en weer inkoken tot de helft of verder tot een licht gebonden saus is ontstaan.
*Afmaken met peper en zout.
***
VISSAUS I :
""""""""""""""""
*Alle ingredienten omroeren tot een smeuige saus is ontstaan.
Lekker bv bij een filet van zeeforel. Die op vel is gebakken met bloem of zeebaars of tilapia.
***
VISSAUS II :
"""""""""""""""""
*Doe alle vloeistoffen bij elkaar en kook die in tot de helft of ietsje verder.
*Ondertussen de uien in 2 eetlepels olijfolie garen en pureren met staafmixer.
*Doe dit uienmengsel met 3 eetlepels olijfolie bij de ingekookte vloeistof en maak af met peper en evt. zout
***
THAISE SAUS I :
""""""""""""""""""""""
Alle ingredienten bij elkaar doen en even de staafmixer er in laten pulsen.
***
TERI YAKI MOTO SAUS :
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
*Doe alle ingredienten bij elkaar en breng aan de kook tot de honing goed is opgelost. Laat afkoelen.
De saus is nu klaar voor gebruik voor vlees dat reeds is gegrilled of nog gegrilled moet worden.
***
JAPANSE VINAIGRETTE :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten bij elkaar in een keukenblender en
draai net zo lang tot de suiker is opgelost. Laat dan goed afkoelen en gebruik het bv op de Komkommersalade met Wakamé (Zie aldaar).
***
THAISE SAUS II
""""""""""""""""""""""
Alle ingredienten goed door elkaar roeren (Bv met staafmixer)
***************************
WITTE WIJN SAUS
"""""""""""""""""""""""""""
1).Doe in een roestvrij stalen pannetje de azijn,witte wijn,ui,knoflook en de visbouillon.Kook dat in tot 1/3 van de hoeveelheid over is.
2).Voeg de room toe en kook weer in tot 2/3 over is.
3).Smelt hierin de boter en laat die niet bruin worden.
4).Maak af met een beetje zeezout en veel ves gemalen zwarte peper
***
""""""""""""""""""""
*De rijstolie verhitten in een grote pan met dikke bodem.
De uien, knoflook, prei, thijm,rozemarijn en marjoraan aanfruiten tot de ui glazig is geworden.
*Hierbij de runderbouillon doen + de room en het geheel inkoken tot 1/2 - 1/3.
*Vervolgens afblussen met de rode port en weer inkoken tot de helft of verder tot een licht gebonden saus is ontstaan.
*Afmaken met peper en zout.
***
VISSAUS I :
""""""""""""""""
*Alle ingredienten omroeren tot een smeuige saus is ontstaan.
Lekker bv bij een filet van zeeforel. Die op vel is gebakken met bloem of zeebaars of tilapia.
***
VISSAUS II :
"""""""""""""""""
*Doe alle vloeistoffen bij elkaar en kook die in tot de helft of ietsje verder.
*Ondertussen de uien in 2 eetlepels olijfolie garen en pureren met staafmixer.
*Doe dit uienmengsel met 3 eetlepels olijfolie bij de ingekookte vloeistof en maak af met peper en evt. zout
***
THAISE SAUS I :
""""""""""""""""""""""
Alle ingredienten bij elkaar doen en even de staafmixer er in laten pulsen.
***
TERI YAKI MOTO SAUS :
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
*Doe alle ingredienten bij elkaar en breng aan de kook tot de honing goed is opgelost. Laat afkoelen.
De saus is nu klaar voor gebruik voor vlees dat reeds is gegrilled of nog gegrilled moet worden.
***
JAPANSE VINAIGRETTE :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingredienten bij elkaar in een keukenblender en
draai net zo lang tot de suiker is opgelost. Laat dan goed afkoelen en gebruik het bv op de Komkommersalade met Wakamé (Zie aldaar).
***
THAISE SAUS II
""""""""""""""""""""""
Alle ingredienten goed door elkaar roeren (Bv met staafmixer)
***************************
WITTE WIJN SAUS
"""""""""""""""""""""""""""
1).Doe in een roestvrij stalen pannetje de azijn,witte wijn,ui,knoflook en de visbouillon.Kook dat in tot 1/3 van de hoeveelheid over is.
2).Voeg de room toe en kook weer in tot 2/3 over is.
3).Smelt hierin de boter en laat die niet bruin worden.
4).Maak af met een beetje zeezout en veel ves gemalen zwarte peper
***