Recept
« Terug naar recepten
Scampibrochettes met avocado’s
PT30M
Scampibrochettes met avocado’s
Een heerlijk scampibrochettes met avocado’s recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampibrochettes met avocado’s te bereiden
Laat de scampi’s ontdooien.
Snij de krielaardappelen in blokjes.
Hak de koriander en de jonge uien fijn. Meng ze met elkaar.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Haal de pistachenootjes uit de
dopjes en plet ze.
Meng de chilipepervlokken, de kurkuma, de komijn, de gember, het look en 3 eetl. olijfolie. Voeg de scampi’s en wat zout toe en meng. Dek deze mengeling af, zet het in de koelkast en laat de marinade 30 min. intrekken.
Stoom de krielaardappelen tot ze zacht zijn. Laatafkoelen en pel.
Maak een sausje klaar met de yoghurt, de koolzaadolie en de mosterd. Voeg peper en zout toe.
Schil de avocado’s en snij in blokjes. Meng de blokjes met het citroensap.
Meng voorzichtig de aardappeltjes, de koriander, de jonge uien, de pistachenoten, de avocado’s en de yoghurtsaus.
Prik de scampi’s op een brochette en gril 3 min. aan elke zijde.
Serveer de scampibrochettes met het aardappelslaatje.