KookJij

Schar(rel)-banaan met kaassaus

Een heerlijk schar(rel)-banaan met kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schar(rel)-banaan met kaassaus te bereiden

*Doe in een kom de melk bij de bloem en roer tot er geen klontjes meer zijn.Roer hierdoor de room.
*Smelt in een pan met dikke bodem de roomboter en giet het mengsel bij de boter als de boter begint te bruisen.Blijf
roeren tot de massa kookt.Het vuur kan dan op zacht en de bloem kan zo garen.
*Dan doen we de Parmezaanse kaas in de melk-room-boter massa en roeren tot die is opgenomen.
*We maken de saus af met een flinke mespunt gemalen nootmuskaat en veel peper en zout naar behoefte.
*Bak de plakjes banaan in roomboter lichtbruin
*Bak de uien met knoflook in weinig olie tot ze niet meer glazig zijn,maar ietsje bruinig zijn en lekker ruiken.
*Bak de pancetta tot hij een beetje krisp begint te worden
*Intussen heeft U al een grote rechthoekige ovenschaal ingevet
*Nu gaat eerst de gebakken banaan in een dikke laag op de bodem van de ovenschotel.
*Daar bovenop vleit u de tongschar in een dichte laag
*Daar komt de pancetta weer op en dan de uien-knoflook massa
*Vervolgens gieten we de net gemaakte kaassaus over de inhoud van de ovenschaal.
*Tenslotte zetten we de schaal in de oven,die reeds was voorverwarmd op 180 graden Celsius.Daar laten we hem 20 -25-30 minuten in staan,dan is nl. de vis gaar genoeg.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*We kunnen de vis dan opdienen met een fijne aardappel purée of witte rijst.Als groente zouden we denken aan bloemkool,broccoli,gecarameliseerde Brussels lof,schorseneren,sperzieboontjes
###
*Het spreekt vanzelf dat ook andere vissoorten gebruikt kunnen worden of ook andere kaassoorten
*Sommigen onder U zullen de vis eerst willen garen voor hij de oven ingaat.Wij vinden dat de vis dan aan smaak verliest.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst