Recept
« Terug naar recepten
Schelpjespasta in een gorgonzala sausje met zeevruchten
PT45M
Schelpjespasta in een gorgonzala sausje met zeevruchten
Een heerlijk schelpjespasta in een gorgonzala sausje met zeevruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schelpjespasta in een gorgonzala sausje met zeevruchten te bereiden
Pasta beetgaar koken.
Mosselen ontdoen van baard en zorgvuldig wassen.
Langoesten insmeren met mosterd goed kruiden en besprenkelen met olijfolie. Deze een 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Zeekraal indien nodig iets fijner snijden.
Lamsoren in 3 snijden.
Look fijn snijden evenzeer de ajuin deze samen met de mosselen en tomaatjes in een scheut olijfolie met een soeplepel Wild Garlic Mix klaar maken, als laatste de clams toevoegen.
Scampi's evenzeer kuiden en aanbakken in olijfolie.
Het vocht van de mosselen gebruiken we in de saus.
Room opwarmen samen met de gorgonzola en het vocht van de mosselen. Voeg zeekraal, lamsoren en st'jacobsvruchten toe evenzeer bijkruiden.
Serveer de pasta in het midden van het bord de saus erover en werk af met de schaaldieren in de grote schepjespasta worden de scampi's geserveerd.
Werk af met verse dille en grijs garnalen.
Mosselen ontdoen van baard en zorgvuldig wassen.
Langoesten insmeren met mosterd goed kruiden en besprenkelen met olijfolie. Deze een 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Zeekraal indien nodig iets fijner snijden.
Lamsoren in 3 snijden.
Look fijn snijden evenzeer de ajuin deze samen met de mosselen en tomaatjes in een scheut olijfolie met een soeplepel Wild Garlic Mix klaar maken, als laatste de clams toevoegen.
Scampi's evenzeer kuiden en aanbakken in olijfolie.
Het vocht van de mosselen gebruiken we in de saus.
Room opwarmen samen met de gorgonzola en het vocht van de mosselen. Voeg zeekraal, lamsoren en st'jacobsvruchten toe evenzeer bijkruiden.
Serveer de pasta in het midden van het bord de saus erover en werk af met de schaaldieren in de grote schepjespasta worden de scampi's geserveerd.
Werk af met verse dille en grijs garnalen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna zegt: