Recept
« Terug naar recepten
Schelvis met mosterdsaus
PT120M
Schelvis met mosterdsaus
Een heerlijk schelvis met mosterdsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schelvis met mosterdsaus te bereiden
Laat de vis evt.ontdooien en wrijf deze in met zout en citroensap.Breng het water met de gesnipperde ui,de in stukjes gesneden wortel en de kruiden aan de kook.Laat het geheel met een deksel op de pan 10 min.zachtjes koken.Zeef deze groentebouillon en leg de vis erin.Pocheer de vis op een zacht vuur 10 min.Haal ze er voorzichtig uit en leg ze op een schaal en houd deze warm.Smelt de boter en voeg de bloem toe en voeg er vervolgens al roerend het kookvocht,wat je achter heb gehouden,150 ml.)en de wijn toe.Breng de saus al roerend aan de kook en laat deze zachtjes 5 min.koken.Roer de mosterd met de room tot een glad papje.Laat de saus warm worden.Giet een gedeelte over de vis en de rest serveer je er apart bij.Garneer de visschotel met toefjes peterselie en plakjes citroen.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde worteltjes.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde worteltjes.
Arie Verbrugge zegt: