Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel, citroen en courgette
PT60M
Schnitzel, citroen en courgette
Een heerlijk schnitzel, citroen en courgette recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
550 kCal energie
36 Gram eiwit
23 Gram vet
50 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
23 Gram vet
50 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel, citroen en courgette te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met 2 eetlepels olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak.
Rooster in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in circa 6 minuten beetgaar.
Bak de knoflook 1 minuut mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Keer regelmatig.
Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes.
Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden.
Garneer met een schijfje citroen.
Serveer met de aardappelpartjes.
Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met 2 eetlepels olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak.
Rooster in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in circa 6 minuten beetgaar.
Bak de knoflook 1 minuut mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Keer regelmatig.
Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes.
Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden.
Garneer met een schijfje citroen.
Serveer met de aardappelpartjes.