Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel met champignons
PT30M
Schnitzel met champignons
Een heerlijk schnitzel met champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel met champignons te bereiden
1. Snij de zijkanten van de varkensoesters in als een tasje (dus horizontaal en net niet helemaal doormidden). Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de champignons in fijne plakjes. Snij de korsten van het brood, verkruimel het.
2. Fruit de sjalotsnippers glazig in een scheutje olijfolie. Doe er de champignonplakjes bij. Laat op een hevig vuur bakken, tot al het vocht dat ze afgeven, verdampt is. Vermeng met de knoflook en de peterselie, kruid met peper en zout.
3. Vul de opengesneden varkensoesters met de champignons. Bestrijk ze rondom met mosterd en wentel ze door het broodkruim. Bak ze 4 tot 5 minuten aan elke kant, op een matig vuur, in boter of olijfolie.
2. Fruit de sjalotsnippers glazig in een scheutje olijfolie. Doe er de champignonplakjes bij. Laat op een hevig vuur bakken, tot al het vocht dat ze afgeven, verdampt is. Vermeng met de knoflook en de peterselie, kruid met peper en zout.
3. Vul de opengesneden varkensoesters met de champignons. Bestrijk ze rondom met mosterd en wentel ze door het broodkruim. Bak ze 4 tot 5 minuten aan elke kant, op een matig vuur, in boter of olijfolie.