Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel met champignonsaus
PT30M
Schnitzel met champignonsaus
Een heerlijk schnitzel met champignonsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
theo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel met champignonsaus te bereiden
Wrijf de schnitzel aan beide kanten in met zout en witte peper.
Borstel de champignons schoon en snijd de paddestoelen daarna in schijfjes.
Snipper de halve ui.
Verwijder het hart en de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees wat je overhoudt vervolgens in heel fijne stukjes.
Smelt een klontje boter in de pan en pak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Dat duurt een minuut of 8. Leg ze daarna op een warme schaal afgedekt met wat alu-folie zodat het vlees warm blijft.
Bak in het achtergebleven vet de champignons met de ui. Zodra ze mooi bruin kleuren voeg je de fijngesneden stukjes tomaat erbij. Roer het even goed door.
Voeg de paprikapoeder en de kummel toe.
Zodra de champignonsaus enigzins indikt voeg je wat (ongeveer 2 theelepels) bloem en een scheutje melk toe om er een gebonden saus van te maken.
laat het even pruttelen tot het op de gewenste dikte is en breng het dan op smaak met wat zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
Verdeel de champignonsaus over het vlees en eet er bijvoorbeeld rode kool met appeltjes en wat aardappelpuree bij.
Borstel de champignons schoon en snijd de paddestoelen daarna in schijfjes.
Snipper de halve ui.
Verwijder het hart en de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees wat je overhoudt vervolgens in heel fijne stukjes.
Smelt een klontje boter in de pan en pak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Dat duurt een minuut of 8. Leg ze daarna op een warme schaal afgedekt met wat alu-folie zodat het vlees warm blijft.
Bak in het achtergebleven vet de champignons met de ui. Zodra ze mooi bruin kleuren voeg je de fijngesneden stukjes tomaat erbij. Roer het even goed door.
Voeg de paprikapoeder en de kummel toe.
Zodra de champignonsaus enigzins indikt voeg je wat (ongeveer 2 theelepels) bloem en een scheutje melk toe om er een gebonden saus van te maken.
laat het even pruttelen tot het op de gewenste dikte is en breng het dan op smaak met wat zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
Verdeel de champignonsaus over het vlees en eet er bijvoorbeeld rode kool met appeltjes en wat aardappelpuree bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
franeke zegt:
franeke
;)
crot zegt:
andrea1 zegt:
Hanny zegt: