OPDIENEN: Op uiteraard weer voorverwarmde borden met een waaiertje augurk, een zilveruitje en waterkers.
Geef er gebakken aardappeltjes bij en appelmoes.
Recept
« Terug naar recepten
Schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!)
PT30M
Schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!)
Een heerlijk schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!) te bereiden
*Het platgeslagen vlees met de vingers bestrooien en insmeren met het peper-zout-mengsel, afschudden.
*Vervolgen de schnitzels door de bloem wentelen en afschudden.
*Dan de stukken vlees door de eieren wentelen en laten afdruipen.
*Tenslotte de schnitzels door de paneermeel drukken en eventueel zo nodig de ei-stap en paneerstap herhalen. (Probeer dat te vermijden).
*Doe nu zoveel olie in de pan dat met het schudden van de pan er olie OP de schnitzels komt en verhit de olie goed.
*Bak de schnitzels 2 à 2½ minuut aan elke zijde en laat ze goud en krokant als ze zijn uitlekken op keukenpapier.
*Vervolgen de schnitzels door de bloem wentelen en afschudden.
*Dan de stukken vlees door de eieren wentelen en laten afdruipen.
*Tenslotte de schnitzels door de paneermeel drukken en eventueel zo nodig de ei-stap en paneerstap herhalen. (Probeer dat te vermijden).
*Doe nu zoveel olie in de pan dat met het schudden van de pan er olie OP de schnitzels komt en verhit de olie goed.
*Bak de schnitzels 2 à 2½ minuut aan elke zijde en laat ze goud en krokant als ze zijn uitlekken op keukenpapier.
gerda zegt:
schnitzels net zoals in Duitsland.