KookJij

Schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!)

Een heerlijk schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzels van rund,kalf of varken (desnoods kip!) te bereiden

*Het platgeslagen vlees met de vingers bestrooien en insmeren met het peper-zout-mengsel, afschudden.
*Vervolgen de schnitzels door de bloem wentelen en afschudden.
*Dan de stukken vlees door de eieren wentelen en laten afdruipen.
*Tenslotte de schnitzels door de paneermeel drukken en eventueel zo nodig de ei-stap en paneerstap herhalen. (Probeer dat te vermijden).
*Doe nu zoveel olie in de pan dat met het schudden van de pan er olie OP de schnitzels komt en verhit de olie goed.
*Bak de schnitzels 2 à 2½ minuut aan elke zijde en laat ze goud en krokant als ze zijn uitlekken op keukenpapier.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN: Op uiteraard weer voorverwarmde borden met een waaiertje augurk, een zilveruitje en waterkers.
Geef er gebakken aardappeltjes bij en appelmoes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerda

gerda zegt:
Als je bij de eieren een scheut koffiemelk doet dan heb je nog lekkerder
schnitzels net zoals in Duitsland.