Recept
« Terug naar recepten
Schol filets met sinaasappel saus en broccoli
PT40M
Schol filets met sinaasappel saus en broccoli
Een heerlijk schol filets met sinaasappel saus en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van m'n Amsterdamse opa
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schol filets met sinaasappel saus en broccoli te bereiden
Sinaasappel schoon boenen en hele dunne reepjes maken.
Uit persen, schillen bestrooien met peper en zout.
In pan schollen met sinaasappelsap en laurierblaadje aan de kook brengen, in ca 10 min. zacht stoven.
Broccoli in kleine roosjes verdelen en in pan met weinig water gaar koken, beetje bouillon poeder toevoegen.
Krielaardappeltjes gaar koken.
Schollen uit de pan halen en uit laten lekken, voorzichtig halveren, laurierblaadje er uit en kookvocht met creme fraiche al roerend toevoegen en 1 eetl sinaasappel reepjes en sap. Eventueel de saus wat binden.
Saus over de vis, nog de rest van de sinaasappel reepjes er op strooien en wat aardappeltjes met een klontje boter en peterselie, om schudden en de broccoli met eventueel wat boter en nootmuskaat en fijn gehakte peterselie.
Op smaak brengen met peper en zout.
Uit persen, schillen bestrooien met peper en zout.
In pan schollen met sinaasappelsap en laurierblaadje aan de kook brengen, in ca 10 min. zacht stoven.
Broccoli in kleine roosjes verdelen en in pan met weinig water gaar koken, beetje bouillon poeder toevoegen.
Krielaardappeltjes gaar koken.
Schollen uit de pan halen en uit laten lekken, voorzichtig halveren, laurierblaadje er uit en kookvocht met creme fraiche al roerend toevoegen en 1 eetl sinaasappel reepjes en sap. Eventueel de saus wat binden.
Saus over de vis, nog de rest van de sinaasappel reepjes er op strooien en wat aardappeltjes met een klontje boter en peterselie, om schudden en de broccoli met eventueel wat boter en nootmuskaat en fijn gehakte peterselie.
Op smaak brengen met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Mijn opa haalde altijd vrijdags vis en maakte van alles. Hij had een grote snor en daar bleef altijd wel wat in hangen, maar als kind zijnde had ik de grootste lol en hij genoot altijd zo van z'n vissies, niemand mocht ook aan zijn vispan komen, dus leuke herinneringen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Fijnproever zegt:
carmen zegt: