Ik heb dit recept letterlijk overgeschreven maar heb de geschilde schorseneren bewaart in water waaraan ik een scheut azijn heb toegevoegd., de pan wordt niet bruin en de schorseneren blijven wit. Ik heb dunschiller en mesje gebruikt, werkt erg gemakkelijk.
Persoonlijk vindt ik 500 gram voor 4 personen te weinig, ik had een kilo (3 personen) en dus wat over. Een volgende keer reken ik 250 gram per persoon.
Het valt onder de vergeten groenten maar ik ben blij dat ik het gevonden heb. Dit is echt een heerlijk recept. Wij hebben er aardappeltaart en braadworst bij gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Schorseneren met een botersausje
PT40M
Schorseneren met een botersausje
Een heerlijk schorseneren met een botersausje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.coquinaria.nl/Christianne Muusers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorseneren met een botersausje te bereiden
Zet de schorseneren op met zoveel water dat ze helemaal bedekt zijn, en doe er een klont boter in. Breng aan de kook en laat een kwartiertje tot twintig minuten zachtjes koken. Door de boter, die vet is en daarom op het kookvocht drijft, worden de schorseneren tijdens het koken luchtdicht afgesloten. Zo blijven ze mooi wit.
Giet de groenten af maar vang het kookvocht op.
Meet een kwart liter van het kookvocht af en doe dit in een steelpannetje, Breng weer tegen de kook aan en doe de beurre manié er in kleine stukjes bij terwijl je klopt met een garde. Warm vijf minuten door, maak op smaak af met zout, peper, nootmuskaat en peterselie. Leg de schorseneren in de saus om ze weer te verwarmen.
Serveren.
Meteen. Bij deze saus vind ik gekookte aardappelen het lekkerst. En omdat het winter is, lekker gebakken bloedworst met appel erbij.
Giet de groenten af maar vang het kookvocht op.
Meet een kwart liter van het kookvocht af en doe dit in een steelpannetje, Breng weer tegen de kook aan en doe de beurre manié er in kleine stukjes bij terwijl je klopt met een garde. Warm vijf minuten door, maak op smaak af met zout, peper, nootmuskaat en peterselie. Leg de schorseneren in de saus om ze weer te verwarmen.
Serveren.
Meteen. Bij deze saus vind ik gekookte aardappelen het lekkerst. En omdat het winter is, lekker gebakken bloedworst met appel erbij.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
hns zegt:
PS Ik lees bij de reacties weer iets over uierboord, nog niet vergeten he, leuk!
Anna zegt:
Flavia, toch maar eens de menukaart bestuderen als ik weer naar Tenerife ga, nog nooit gezien of gegeten, heb inderdaad wel eens gehoord dat het een delicatesse zou zijn, brrr...:p:p:?:?
fabita zegt:
truitje zegt:
fabita zegt:
rob van steensel zegt:
recept van landwinkel nieuw slagmaat Utrecht