Recept
« Terug naar recepten
Schorsenerenrolletjes van ham met kaassaus
PT45M
Schorsenerenrolletjes van ham met kaassaus
Een heerlijk schorsenerenrolletjes van ham met kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
schorseneren.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorsenerenrolletjes van ham met kaassaus te bereiden
Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 10 centimeter. Leg ze in een pan water met wat azijn zodat ze niet bruin worden. Kook de schorseneren in ongeveer 15 minuten gaar en giet ze voorzichtig af. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met boter of olie. Rol de schorseneren in de ham en leg ze netjes naast en tegen elkaar in de ovenschaal. Smelt in een steelpan de boter. Klop de bloem door de boter totdat het dik is in de pan. Klop nu stap, voor stap 500 milliliter water, melk of bouillon door het boter/bloem mengsel. Met bouillon smaakt dit recept het lekkerste. Laat even koken totdat er een stevige saus ontstaat. Haal de pan van het vuur.
Klop nu 2/3 van de kaas door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de schorseneren met ham rolletjes en laat de buitenkanten vrij, dat ziet er mooier uit. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten totdat het gerecht goudbruin van boven is. Bestrooi met wat peterselie voor het opdienen.
Vet een ovenschaal in met boter of olie. Rol de schorseneren in de ham en leg ze netjes naast en tegen elkaar in de ovenschaal. Smelt in een steelpan de boter. Klop de bloem door de boter totdat het dik is in de pan. Klop nu stap, voor stap 500 milliliter water, melk of bouillon door het boter/bloem mengsel. Met bouillon smaakt dit recept het lekkerste. Laat even koken totdat er een stevige saus ontstaat. Haal de pan van het vuur.
Klop nu 2/3 van de kaas door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de schorseneren met ham rolletjes en laat de buitenkanten vrij, dat ziet er mooier uit. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten totdat het gerecht goudbruin van boven is. Bestrooi met wat peterselie voor het opdienen.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Dit heb ikzelf nog niet gemaakt maar het gaat er wel van komen, dan plaatst ik ook een foto hierbij.