KookJij

Selderij - kaassoep

Een heerlijk selderij - kaassoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie: 365 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip-Culinair
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Selderij - kaassoep te bereiden

Bewaar het groen van de bleekselderij en snij de stelen in dunne boogjes.
Verhit de olie en bak de prei ongeveer 5min. zachtjes.
Voeg de bleekselderij en aardappel toe en roerbak dit nog ongeveer 4 min. mee.
Schenk de fond erop, voeg de tijm toe en breng de soep aan de kook.
Kook de soep ongeveer 15 min. zachtjes.
Pureer de soep en roer hem door een zeef.
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer de creme fraiche erdoor.
Roer nu de geraspte kaas erdoor en laat het , zonder dat de soep kookt, smelten.
Hak het achtergehouden selderijgroen grof, knip de bieslook in stukjes van ongeveer 3cm. en bestrooi de soep ermee.
Bestrooi tot slot met wat selderijzout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst