KookJij

Semur Daging

Een heerlijk semur daging recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1935
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Semur Daging te bereiden

1).Bak de blokjes vlees rondom bruin en haal ze dan uit de pan en zet ze even apart.
2).In dezelfde pan en in de rest van de olie de uien, knoflook, gember, laos, nootmuskaat, anijs, kaneel en 3 cc zeezout aanfruiten tot de ui zacht is geworden.
3).Nu gaat het vlees er weer bij en fruiten we nog even aan onder roeren
4).Dan doen we er bij de bouillon, de ketjap en de blaadjes salam en purut.
5).Dit brengen we aan de kook en dan gaan de aardappels er bij.
6).Het deksel gaat er op en we laten de inhoud nu 2 uur en 3 kwartier gaarsudderen.
7).Dan doen we het tomatenconcentraat er bij en roeren dat goed door en vervolgens gaan de gepelde hardgekookte eieren er bij.
8).Dat laten we nog eens 15 minuten sudderen.
9).Ondertussen zijn de rijstnoedels zacht gemaakt in heet water.
10).Vlak voor het opdienen roeren we het limoensap door de schotel en de extra peper en zout (zo nodig).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Op elk bord doen we wat rijstnoedels en daar scheppen we over heen de semur daging. We geven er bij wat gekookte rijst , een groente gerecht, sambal voor de liefhebbers en dan nog wat gefrituurde uitjes, seroendeng en krupuk.
NOOT: Semur Daging = smoor vlees

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst