Dit recept eet ik regelmatig bij mijn zus. Zij is met een Serviër getrouwd.
Wij smullen hier regelmatig van , maak het zelf ook regelmatig en is altijd een succes.!!!
Altijd jammie jammie
Recept
« Terug naar recepten
Servische Bonensoep
PT1M
Servische Bonensoep
Een heerlijk servische bonensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hélène Wieske
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Hélène
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Servische Bonensoep te bereiden
De witte bonen 12 uur laten weken in koud water. Hierna onder koud stromend water afspoelen
Ui snijden niet te fijn. Paprika's wassen en van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden.
In een soeppan de olie verhitten en hierin de groenten met de spekblokjes aanstoven. Paprikapoeder, bloem en tomatenpuree toevoegen en alles goed mengen.
Bouillon, witte bonen, zout, peper, tijm en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
De soep gedurende 1 uur zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen en op smaak brengen met evt. nog wat zout en peper.
Ui snijden niet te fijn. Paprika's wassen en van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden.
In een soeppan de olie verhitten en hierin de groenten met de spekblokjes aanstoven. Paprikapoeder, bloem en tomatenpuree toevoegen en alles goed mengen.
Bouillon, witte bonen, zout, peper, tijm en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
De soep gedurende 1 uur zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen en op smaak brengen met evt. nog wat zout en peper.
bert zegt:
maar vind dit niet terug in recepten