DIEN OP: Leg op de borden een stukje vis en verdeel de doperwtenpesto en de bloemkoolcrème over de borden.
Geef er krielaardappeltjes bij
Recept
« Terug naar recepten
Sesam zalm met bloemkoolcrème en doperwtenpesto
PT45M
Sesam zalm met bloemkoolcrème en doperwtenpesto
Een heerlijk sesam zalm met bloemkoolcrème en doperwtenpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allegaartje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sesam zalm met bloemkoolcrème en doperwtenpesto te bereiden
1). Doe voor de doperwtenpesto alle ingrediënten in de keukenmachine en draai een mooie homogene pasta en zet die in een kom in de oven
2). Voor de bloemkoolcrème :
a). We verhitten de roomboter en fruiten daarin aan de uien en de knoflook.
b). We storten hierbij de melk, room en de bloemkoolroosjes en brengen dat aan de kook.15 minuten laten doorkoken en dan de staafmixer er in zetten om een smeuïge pasta te draaien.
c). Laat dat onder voortdurend roeren iets inkoken en doe er dan bij de dikke yoghurt en de Parmigiano. Roer tot de kaas is versmolten met de rest en voeg dan de platte peterselie toe. Zet warm weg in de oven.
3). VIS :
a). Wentel de vis aan alle kanten door de sesamzaadjes, zodat de visfilets overal zijn bedekt.
b). Verhit de oliën bak de vis 2 minuten aan elke kant.
2). Voor de bloemkoolcrème :
a). We verhitten de roomboter en fruiten daarin aan de uien en de knoflook.
b). We storten hierbij de melk, room en de bloemkoolroosjes en brengen dat aan de kook.15 minuten laten doorkoken en dan de staafmixer er in zetten om een smeuïge pasta te draaien.
c). Laat dat onder voortdurend roeren iets inkoken en doe er dan bij de dikke yoghurt en de Parmigiano. Roer tot de kaas is versmolten met de rest en voeg dan de platte peterselie toe. Zet warm weg in de oven.
3). VIS :
a). Wentel de vis aan alle kanten door de sesamzaadjes, zodat de visfilets overal zijn bedekt.
b). Verhit de oliën bak de vis 2 minuten aan elke kant.