Recept
« Terug naar recepten
Skordalia
PT35M
Skordalia
Een heerlijk skordalia recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
zomer maaltijden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Skordalia te bereiden
1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook deze zacht. Laat de blokjes uitlekken en pureer ze fijn. Kneus de teentjes knoflook in een knoflookpers of vijzel met stamper, voeg het zout toe en meng het met de aardappelpuree.
2. Voeg, terwijl u de aardappels mengt of klopt, de olijfolie geleidelijk toe en vervolgens het citroensap en de peper.
3. Serveer dit apart .
als een dipsaus.
2. Voeg, terwijl u de aardappels mengt of klopt, de olijfolie geleidelijk toe en vervolgens het citroensap en de peper.
3. Serveer dit apart .
als een dipsaus.