Recept
« Terug naar recepten
Skordalia (Aardappelpuree met knoflook)
PT60M
Skordalia (Aardappelpuree met knoflook)
Een heerlijk skordalia (aardappelpuree met knoflook) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cobie Pappaioannou
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Cobie Pappaioannou
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Skordalia (Aardappelpuree met knoflook) te bereiden
aardappelen in de schil 25 a 30 min in water met zout koken, dan pellen
aardappelen pureren
knoflook tenen pellen en halveren met een mixer de knoflook door de puree mengen
daarna geleidelijk olie en azijn erdoor roeren tot een romige puree ontstaat op smaak brengen met zout en peper
kan zowel koud als lauwwarm gegeten worden op stokbrood of bij visgerechten.
aardappelen pureren
knoflook tenen pellen en halveren met een mixer de knoflook door de puree mengen
daarna geleidelijk olie en azijn erdoor roeren tot een romige puree ontstaat op smaak brengen met zout en peper
kan zowel koud als lauwwarm gegeten worden op stokbrood of bij visgerechten.