KookJij

Skordalia (Aardappelpuree met knoflook)

Een heerlijk skordalia (aardappelpuree met knoflook) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Cobie Pappaioannou
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Skordalia (Aardappelpuree met knoflook) te bereiden

aardappelen in de schil 25 a 30 min in water met zout koken, dan pellen

aardappelen pureren
knoflook tenen pellen en halveren met een mixer de knoflook door de puree mengen
daarna geleidelijk olie en azijn erdoor roeren tot een romige puree ontstaat op smaak brengen met zout en peper

kan zowel koud als lauwwarm gegeten worden op stokbrood of bij visgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst