Recept
« Terug naar recepten
Skrei in een jasje van spek, mousseline van knolselder en aardappel
PT45M
Skrei in een jasje van spek, mousseline van knolselder en aardappel
Een heerlijk skrei in een jasje van spek, mousseline van knolselder en aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Skrei in een jasje van spek, mousseline van knolselder en aardappel te bereiden
- Schil de knolselder en de aardappelen. Snij in stukken en kook in gezouten water. Wanneer de groenten gaar zijn, laat uitlekken en haal door de blender. Voeg de muscade en de room beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren tot je een smeuïge consistentie krijgt. Kruid met peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de skrei met peper en zout. Schik 6 sneetjes spek op je werkvlak en zorg ervoor dat ze een beetje overlappen. Leg een stuk skrei op het uiteinde en rol het op in de speksneetjes. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten. Schik de stukken vis op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Meng de olijfolie met de sojasaus. Besprenkel de vis met deze saus en zet 10 min in de oven.
- Serveer de skrei met de mousseline van groenten en waterkers. Besprenkel met het bakvocht.