Recept
« Terug naar recepten
Slaatje van konijn met spekreepjes
PT45M
Slaatje van konijn met spekreepjes
Een heerlijk slaatje van konijn met spekreepjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slaatje van konijn met spekreepjes te bereiden
De arachideolie mengen met de notenolie, de gehakte sjalotten, de mayonaise, de mosterd, de cider, peper en zout. Opkloppen met de garde of met de staafmixer. Door een fijne zeef gieten.
De gemengde sla op de borden schikken en overgieten met de helft van de vinaigrette. Garneren met gebakken spekreepjes en kort meegebakken konijnenfilets in dunne reepjes.
Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten.
De maïskolfjes halveren en aanbakken in een beetje boter. De paddestoelen aanfruiten in de rest van de boter.
Maïs en paddestoelen bij het slaatje voegen, overgieten met de rest van de vinaigrette en lauw serveren.
De gemengde sla op de borden schikken en overgieten met de helft van de vinaigrette. Garneren met gebakken spekreepjes en kort meegebakken konijnenfilets in dunne reepjes.
Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten.
De maïskolfjes halveren en aanbakken in een beetje boter. De paddestoelen aanfruiten in de rest van de boter.
Maïs en paddestoelen bij het slaatje voegen, overgieten met de rest van de vinaigrette en lauw serveren.