Recept
« Terug naar recepten
Slagroomtaart
PT50M
Slagroomtaart
Een heerlijk slagroomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slagroomtaart te bereiden
1. Splits voor de biscuit de eieren. Klop de dooiers op met 2/3 van de suiker. Klop het eiwit stijf. Voeg er de rest van de suiker aan toe en klop tot een stevige, schuimige massa. Meng eiwit en dooier en spatel er daarna de gezeefde bloem door. Doe het beslag in een tweemaal beboterde en met bloem bestoven bakvorm (of een lichtjes ingevette bakvorm van silicone) en bak de biscuit 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. Prik de biscuit in met een satéstokje om te controleren of hij gaar is. Haal uit de oven, laat afkoelen en zet een nacht in de diepvriezer.
2. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Klop de room lobbig met de suiker en het vanillemerg. Breng het water met de suiker aan de kook, laat afkoelen en voeg een lepeltje likeur toe voor meer smaak.
4. Haal de biscuit uit de vriezer en zet hem vijf minuten opzij. Snij horizontaal in 3 gelijke delen. Neem een hoge taartring die iets breder is dan de biscuit. Bestrijk de binnenkant met slagroom. Laat de ananas uitlekken en snij hem in kleine stukjes. Leg een plak biscuit in de ring en besprenkel hem met wat suikerwater. Doe er dan een laagje room op en 1/3 van de ananas. Doe hetzelfde met de rest van de biscuit en eindig met een laag slagroom. Strijk de bovenkant mooi glad met de platte kant van een mes. Zet de biscuit koud weg, haal hem uit de vorm en werk af met macarons en vers fruit.
2. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Klop de room lobbig met de suiker en het vanillemerg. Breng het water met de suiker aan de kook, laat afkoelen en voeg een lepeltje likeur toe voor meer smaak.
4. Haal de biscuit uit de vriezer en zet hem vijf minuten opzij. Snij horizontaal in 3 gelijke delen. Neem een hoge taartring die iets breder is dan de biscuit. Bestrijk de binnenkant met slagroom. Laat de ananas uitlekken en snij hem in kleine stukjes. Leg een plak biscuit in de ring en besprenkel hem met wat suikerwater. Doe er dan een laagje room op en 1/3 van de ananas. Doe hetzelfde met de rest van de biscuit en eindig met een laag slagroom. Strijk de bovenkant mooi glad met de platte kant van een mes. Zet de biscuit koud weg, haal hem uit de vorm en werk af met macarons en vers fruit.
geheim zegt: