Recept
« Terug naar recepten
Slasoep met pancetta
PT45M
Slasoep met pancetta
Een heerlijk slasoep met pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Slasoep met pancetta te bereiden
1. Leg de pancetta op de bakplaat. Zet ze 15 minuten in het midden van de oven, op 175°C, of tot het spek lekker knapperig is.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Spoel de rucola.
3. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Schep er de knoflook en de aardappelen door. Voeg er de balsamico aan toe en laat 5 minuten heel zacht sudderen. Roer voortdurend om.
4. Voeg er de gevogeltefond en 2,5 dl water aan toe. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de aardappelen goed gaar zijn. Voeg er de rucola aan toe en pureer de soep. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
5. Schep ze meteen in borden of kommetjes en werk elke portie af met parmezaan en pancetta.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Spoel de rucola.
3. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Schep er de knoflook en de aardappelen door. Voeg er de balsamico aan toe en laat 5 minuten heel zacht sudderen. Roer voortdurend om.
4. Voeg er de gevogeltefond en 2,5 dl water aan toe. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de aardappelen goed gaar zijn. Voeg er de rucola aan toe en pureer de soep. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
5. Schep ze meteen in borden of kommetjes en werk elke portie af met parmezaan en pancetta.
cornelis zegt:
al twijfel ik wel over de hoeveelheid rucola.
de foto is wat dat betreft ook niet verglijkbaar met mijn eigen bord! bedankt voor deze smaakervaring.