Recept
« Terug naar recepten
Slingerspiesjes van kalkoen
PT75M
Slingerspiesjes van kalkoen
Een heerlijk slingerspiesjes van kalkoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Slingerspiesjes van kalkoen te bereiden
1. Snij de kalkoenfilet in repen. Vermeng de sojasaus met de olie, tijm, peper en zout en marineer het vlees 30 minuten.
2. Spoel de courgettes, snij ze in stukken. Pel de ui, snij hem in partjes. Borstel de champignons schoon.
3. Dompel de tomaten 8 tot 10 seconden in heet water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel ze en snij ze in blokjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal en kruid met peper en zout.
4. Prik de kalkoenrepen zigzaggend op stokjes, afgewisseld met courgette, champignons en ui. Leg ze bovenop de tomaten en zet 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Draai één keer om.
2. Spoel de courgettes, snij ze in stukken. Pel de ui, snij hem in partjes. Borstel de champignons schoon.
3. Dompel de tomaten 8 tot 10 seconden in heet water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel ze en snij ze in blokjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal en kruid met peper en zout.
4. Prik de kalkoenrepen zigzaggend op stokjes, afgewisseld met courgette, champignons en ui. Leg ze bovenop de tomaten en zet 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Draai één keer om.