Recept
« Terug naar recepten
Slow-Grilled Zalm uit de Oven met Couscous
PT90M
Slow-Grilled Zalm uit de Oven met Couscous
Nog een recept, waarbij vis op een betrekkelijk lage temperatuur wordt bereid in de oven
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Fam Regeur
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slow-Grilled Zalm uit de Oven met Couscous te bereiden
- Doe de 400 gram gehalveerde kerstomaatjes in een grote kom en roer daar 3 eetlepels olijfolie,de platte peterselie en de za'atar.En zet dit even apart.
- Breng een pan water met zeezout aan de kook en strooi hier in de couscous. Laat dit 7 minuten koken en giet dan af.
- Doe de couscous in een kom en roer hier door de boter en 1 eetlepel olijfolie.
- Dan voorzichtig de kerstomaatjes met za'atar door de cous roeren.
- Hou deze schotel warm
- Voor de yoghurt saus de yoghurt, dille, bieslook, zeste en zeezout door elkaar werken en koel wegzetten (het is verstandig om deze yoghurt saus 1 dag van te voren klaar te maken en in de koeling te zetten).
- Doe in de pan waarin de vis wordt bereid 4 eetlepels olijfolie en leg daarop de gesnipperde dille en thijm. Daarop wordt de visfilet gelegd. De vis bedruppelen met 2 eetlepels olijfolie en strooi er zeezout op naar behoeven. Leg daarop de steel met kerstomaatjes en schuif dan de pan in het midden van de oven, welke reeds werd werd voorverwarmd op 135 graden Celsius. Laat de vis dan 35 tot 40 minuten in de oven garen.
- Verdeel de couscous over de borden, leg daarop de stukken vis met wat tomaatjes en geef daarbij de yoghurt saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn of een biertje.