Recept
« Terug naar recepten
Smoor ati (rundvlees gerecht)
PT90M
Smoor ati (rundvlees gerecht)
Een heerlijk smoor ati (rundvlees gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/vlees/smoor_ati.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smoor ati (rundvlees gerecht) te bereiden
Snijd de lever in grote stukken.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit de lever ui en knoflook in de boter tot dat de lever bruin is.
Voeg de kruidnagel, nootmuskaat, suiker en zout en peper naar smaak toe.
Blus het geheel af met het water.
Schil de aardappels en snij deze in plakjes.
Laat de olie goed warm worden en bak de aardappels hierin tot deze bruin zijn.
Laat de aardappels goed uitlekken.
Als de lever gaar is haal de kruidnagels er uit.
Voeg de aardappelschijfjes hier aan toe en roer het geheel zachtjes om.
Dien het geheel op.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Fruit de lever ui en knoflook in de boter tot dat de lever bruin is.
Voeg de kruidnagel, nootmuskaat, suiker en zout en peper naar smaak toe.
Blus het geheel af met het water.
Schil de aardappels en snij deze in plakjes.
Laat de olie goed warm worden en bak de aardappels hierin tot deze bruin zijn.
Laat de aardappels goed uitlekken.
Als de lever gaar is haal de kruidnagels er uit.
Voeg de aardappelschijfjes hier aan toe en roer het geheel zachtjes om.
Dien het geheel op.
robertvangrieken zegt: