Recept
« Terug naar recepten
Snelle zalmmousse
PT10M
Snelle zalmmousse
Een heerlijk snelle zalmmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijda
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle zalmmousse te bereiden
Voorbereiding:
Gelatine in koud water laten weken.
Zalm afgieten, graten en velletjes verwijderen.
***************
In keukenmachine of met staafmixer zalm met yogonaise en crème fraiche glad pureren.
Italiaanse kruiden en handje basilicum erdoor roeren. Evt. wat zout en vers gemalen peper erbij.
In steelpannetje citroensap (met zo nodig 1 eetlepel water) verwarmen en uitgeknepen gelatine van het vuur af hierin oplossen. Gelatinemengsel door zalmmengsel roeren.
Overgieten in met koud water omgespoelde puddingvorm of mooie schaal.
In de koelkast een paar uur laten opstijven.
Voor het opdienen de gestorte pudding of de schaal versieren met plakjes komkommer en een paar blaadjes basilicum.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Leuk: uit de komkommerplakjes kun je leuke vormpjes steken, kan ook met andere groenten zoals wortelplakjes of tomaat.