Recept
« Terug naar recepten
Snijbonen met witte bonen
PT2M
Snijbonen met witte bonen
Een heerlijk snijbonen met witte bonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
At vanhoorn
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oud familie recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbonen met witte bonen te bereiden
Witte bonen 24 uur wellen als het droge zijn .
Snijbonen in schoon water ontzouten 2 dagen.
Witte bonen in eigen vocht koken tot ze gaar zijn.
Snijbonen afkoken tot gewenste zoutgehalte ,worst en spek er bij meekoken tot alles raar is, witte bonen er door. Aardappels koken. En op nieuwjaarsdag eten (als je jing jang bonen hebt kan het ook geluk brengen).
Snijbonen in schoon water ontzouten 2 dagen.
Witte bonen in eigen vocht koken tot ze gaar zijn.
Snijbonen afkoken tot gewenste zoutgehalte ,worst en spek er bij meekoken tot alles raar is, witte bonen er door. Aardappels koken. En op nieuwjaarsdag eten (als je jing jang bonen hebt kan het ook geluk brengen).
Mijn kookverhaal (At vanhoorn)
Dit recept werd vroeger in de Betuwe altijd op nieuwjaarsdaggegeten omdat dan de pot waar de bonen in zat dan pas geopend mag worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Albert Willems zegt:
Arno Ambrosius zegt:
lekkerbekske zegt:
atje zegt:
Nodig: grote emmer.
Los zout, niet uit een pak.
Snijbonen of pronk bonen.
Bonen snijden de hoeveelheid wie je wil inmaken
Emmer omspoelen en een dun laagje zout er in.
Dan een laag van ongeveer 8cm bonen erop, een handje zout daarop en aanstampen tot het vocht uit de bonen los laat. Als dat is, volgende laag bonen weer zout aanstampen en zo tot alles er in zit.
Als laatst een laag zout als afsluiting.
Schone doek erop leggen dan er een bord of plank op en een zwaar gewicht.
Houdbaar tot de lente als er over is kan nog in de diepvries.Het inmaken gaat van oma op moeder enz.
Arno Ambrosius zegt: