KookJij

Snoekbaarsfilet met groene kool en spek

Een heerlijk snoekbaarsfilet met groene kool en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snoekbaarsfilet met groene kool en spek te bereiden

De snoekbaarsfilet spoelen en droogdeppen. De helft van de vis een half uurtje in de diepvriezer leggen en daarna fijnmalen door een vleesmolen of met een cutter. De eiwitten toevoegen, samen met de vleesbouillon, peper, zout en wat citroensap. Goed mengen en koel wegzetten.
De andere helft van de snoekbaars in blokjes verdelen en besprenkelen met het resterende citroensap, kruiden en eveneens wegzetten.
De groene kool wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. De sjalotten versnipperen. Het spek in reepjes snijden, de kervel plukken.
Boter in de wok verhitten en hierin de sjalotten en het spek roerbakken. De fijngesneden kool toevoegen, even laten meestoven en bevochtigen met de kippenbouillon. Aan de kook brengen, afdekken en de bereiding nog een vijftal minuten laten pruttelen.
Van de gehakte snoekbaars balletjes rollen. Indien de balletjes onvoldoende kleven, wat paneermeel toevoegen. De snoekbaarsballetjes op de groene kool schikken en één minuut laten meestoven. Daarna de in blokjes verdeelde snoekbaars toevoegen en nog één minuut laten meesudderen. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Serveren met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst