Recept
« Terug naar recepten
Soep ‘à la bouillabaisse’
PT45M
Soep ‘à la bouillabaisse’
Een overheerlijke, goed gevulde vissoep!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep ‘à la bouillabaisse’ te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en snij in stukjes. Giet de vissoep in een kookpot. Breng op smaak met de saffraan en breng langzaam aan de kook.
- Snij de skrei in stukken van +/- 5 cm breed. Voeg de stukken skrei en de scampi’s toe aan de soep. Dek af en laat terug koken. Zet het vuur uit en laat 15 min pocheren. Giet de aardappelstukjes in de soep. Laat de mosselen opengaan in een kookpot met een bodempje water.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel met de vis, de scampi’s en de mosselen over voorverwarmde borden. Versier met blaadjes peterselie en dille. Serveer met de rouille en stukken geroosterd stokbrood.