Recept
« Terug naar recepten
Soesjes met olijvencréme
PT45M
Soesjes met olijvencréme
Een heerlijk soesjes met olijvencréme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soesjes met olijvencréme te bereiden
De oven voorverwarmen op 225 graden C.
Een bakplaat invetten en met bloem bestuiven.
Het water met de boter en het zout in een pan verwrmen tot de boter is gesmolten.
De bloem en de maizena zeven en aan het botermengsel toevoegen.
Net zo lang roeren tot er een bal ontstaat en er op de bodem van de pan een dunne witte laag zichtbaar is.
De bal in een kom doen en wat laten afkoelen.
Een ei goed door het beslag mengen.
Geleidelijk de rest van de eieren erdoor roeren.
Het laatste ei lepel voor lepel toe-voegen om te voorkomen dat het beslag te slap wordt.
Het beslag in een spuitzak met een middelgrote, stervormige spuitmond doen.
Met voldoende tussenruimte toefjes ter grootte van een walnoot op de bakplaat spuiten.
De mini-soesjes midden in de oven ongeveer 12 min. bakken.
Met een schaar overdwars doormidden knippen en laten afkoelen.
Voor de vulling de amandelen in een koekenpan zonder vet goudbruin roosteren en vervolgens in een kom doen.
De ui schoonmaken en in acht stukken snijden, knoflook pellen.
Ui en knoflook met de olijven en de roomkaas pureren.
De amandelen en de tomatenpuree erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
De olijvencrème met een spuitzak of met een lepel over de onderste helften van de soesjes verdelen.
Afdekken met de bovenste helften.
Bestrooien met peper.
Bestrooi de soesjes met fijngehakte peterselie.
Een bakplaat invetten en met bloem bestuiven.
Het water met de boter en het zout in een pan verwrmen tot de boter is gesmolten.
De bloem en de maizena zeven en aan het botermengsel toevoegen.
Net zo lang roeren tot er een bal ontstaat en er op de bodem van de pan een dunne witte laag zichtbaar is.
De bal in een kom doen en wat laten afkoelen.
Een ei goed door het beslag mengen.
Geleidelijk de rest van de eieren erdoor roeren.
Het laatste ei lepel voor lepel toe-voegen om te voorkomen dat het beslag te slap wordt.
Het beslag in een spuitzak met een middelgrote, stervormige spuitmond doen.
Met voldoende tussenruimte toefjes ter grootte van een walnoot op de bakplaat spuiten.
De mini-soesjes midden in de oven ongeveer 12 min. bakken.
Met een schaar overdwars doormidden knippen en laten afkoelen.
Voor de vulling de amandelen in een koekenpan zonder vet goudbruin roosteren en vervolgens in een kom doen.
De ui schoonmaken en in acht stukken snijden, knoflook pellen.
Ui en knoflook met de olijven en de roomkaas pureren.
De amandelen en de tomatenpuree erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
De olijvencrème met een spuitzak of met een lepel over de onderste helften van de soesjes verdelen.
Afdekken met de bovenste helften.
Bestrooien met peper.
Bestrooi de soesjes met fijngehakte peterselie.