Recept
« Terug naar recepten
Soupe à la Dijonnaise
PT30M
Soupe à la Dijonnaise
Een heerlijk soupe à la dijonnaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse kookavond Citroen DS club
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soupe à la Dijonnaise te bereiden
Prei schoonmaken en wassen: alleen lichtgroene en witte deel gebruiken. Prei fijnsnipperen. Knoflook en sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan wat boter smelten. Prei, sjalotjes en de knoflook op laag vuur in ca. 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren. Regelmatig omscheppen. Bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut mee-
bakken, niet bruin laten worden. Scheutje voor scheutje 6 dl water toevoegen,
blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Bouillon, wijn en 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten doorkoken. Slagroom erdoor roeren. Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep. Mosterd al roerend bij soep schenken.
Soep NIET meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker. Peterselie boven de soep fijn knippen.
Direct serveren!
bakken, niet bruin laten worden. Scheutje voor scheutje 6 dl water toevoegen,
blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Bouillon, wijn en 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten doorkoken. Slagroom erdoor roeren. Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep. Mosterd al roerend bij soep schenken.
Soep NIET meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker. Peterselie boven de soep fijn knippen.
Direct serveren!