KookJij

Soupe à la Dijonnaise

Een heerlijk soupe à la dijonnaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Franse kookavond Citroen DS club
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soupe à la Dijonnaise te bereiden

Prei schoonmaken en wassen: alleen lichtgroene en witte deel gebruiken. Prei fijnsnipperen. Knoflook en sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan wat boter smelten. Prei, sjalotjes en de knoflook op laag vuur in ca. 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren. Regelmatig omscheppen. Bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut mee-
bakken, niet bruin laten worden. Scheutje voor scheutje 6 dl water toevoegen,
blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Bouillon, wijn en 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten doorkoken. Slagroom erdoor roeren. Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep. Mosterd al roerend bij soep schenken.

Soep NIET meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker. Peterselie boven de soep fijn knippen.

Direct serveren!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst