Echt een heerlijke salade bomvol met smaken!!
Persoonlijk had ik nog nooit gehoord Manchego. (of Queso Manchego) Het is een Spaanse kaas uit de regio La Mancha, gemaakt van de melk van het schapenras, Manchego.
Het heeft een pikante en zoute smaak, die na 60 dagen tot 2 jaar rijping wordt geconsumeerd.
Zowel de Manchego als de Chorizo kon ik zonder problemen kopen bij de supermarkt.
Proef het vakantiegevoel gewoon thuis met deze Spaanse aardappelsalade en een fruitige witte wijn uit de regio La Mancha.
Je hoef er niet geweest te zijn om de sfeer en smaken te proeven!!
Recept
« Terug naar recepten
Spaanse aardappelsalade met een verhaal
PT20M
Spaanse aardappelsalade met een verhaal
Proef het vakantiegevoel gewoon thuis met deze Spaanse aardappelsalade en een fruitige witte wijn uit de regio La Mancha.
Je hoef er niet geweest te zijn om de sfeer en smaken te proeven !!!
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
24 kitchen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse aardappelsalade met een verhaal te bereiden
Boen en snijd de aardappels in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappels in circa 14 minuten goudbruin en krokant.
Verwijder de schil van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Voeg de laatste 8 minuten de chorizo bij de aardappelblokjes.
Laat de aardappels en de chorizo uitlekken op een bordje met keukenpapier. Pel en snijd de uien in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de manchego in kleine blokjes. Halveer de citroen en snijd een helft in partjes.
Meng voor de dressing in een grote kom de Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen en de mayonaise en breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng de uien, cherrytomaatjes, helft van de peterselie, Manchego en de doperwten door de dressing en voeg de aardappels en chorizo toe.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern en meng de bladeren door de salade. Buen provecho!
Serveertips
Verdeel de Spaanse aardappelsalade over de borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.
Serveer er een lekkere witte wijn bij uit de regio La Mancha en vertel iets over Don Quichot
https://nl.wikipedia.org/wiki/Don_Quichot_%28boek%29
Ik heb er verder nog stokbrood met kruidenboter bij geserveerd.
Vergeet de chorizo en het is vegetarisch!
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappels in circa 14 minuten goudbruin en krokant.
Verwijder de schil van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Voeg de laatste 8 minuten de chorizo bij de aardappelblokjes.
Laat de aardappels en de chorizo uitlekken op een bordje met keukenpapier. Pel en snijd de uien in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de manchego in kleine blokjes. Halveer de citroen en snijd een helft in partjes.
Meng voor de dressing in een grote kom de Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen en de mayonaise en breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng de uien, cherrytomaatjes, helft van de peterselie, Manchego en de doperwten door de dressing en voeg de aardappels en chorizo toe.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern en meng de bladeren door de salade. Buen provecho!
Serveertips
Verdeel de Spaanse aardappelsalade over de borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.
Serveer er een lekkere witte wijn bij uit de regio La Mancha en vertel iets over Don Quichot
https://nl.wikipedia.org/wiki/Don_Quichot_%28boek%29
Ik heb er verder nog stokbrood met kruidenboter bij geserveerd.
Vergeet de chorizo en het is vegetarisch!
Gerrie Peters zegt: