KookJij

Spaanse Aardappeltjes

Een heerlijk spaanse aardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse Aardappeltjes te bereiden

Snijd de aardappelen in tweeën of vieren.
Pel de ui en knoflook en snipper ze.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een pan.
Fruit daarin de ui, knoflook en peper ca. 5 min.
Voeg de paprikapuree toe en verwarm deze nog ca. 1 min. mee.
Voeg de aardappelen, tomaten, tomatenpuree en azijn toe.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Breng langzaam aan de kook en laat op een matig vuur ca. 15 min. doorkoken tot de saus is ingedikt.
Serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

terroir

terroir zegt:
Ik koop paprikapuree in iedere Turkse winkel 'Ayvar' zacht of pikant.
Liske

Liske zegt:
Ik maak vaker paprikapuree van geroosterde paprika's die je in de supermarkt kan kopen in een potje.
joop van rij

joop van rij zegt:
Best lekker alleen wel vaste aardappels gebruiken anders wordt het prut.Ik vries zelf altijd altijd einde zomer flink wat gesneden paprika reepjes in welke na ontdooien al zacht zijn en prima te gebruiken voor deze gerechten groetjes joop
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Max, probeer het eens en een toko of een andere speciaal zaak. Misschien kun je op de bewuste website deze vraag stellen. Groetjes Gerda :p:p:p:p
max

max zegt:
mijn vraag was dus kan je het ergens kopen???
;)
slaatje

slaatje zegt:
Klopt, ik Google paprika puree en voila daar zie het gelijk.
Groetjes Gerda :);):p
wouros

wouros zegt:
Kijk eens op www.ministerieetenendrinken. Dan zie je hoe het eruit ziet.
max

max zegt:
Ik heb wel gehoord van tomatenpuree maar paprikapuree nog niet, waar kan je dat kopen???