Recept
« Terug naar recepten
Spaanse Aardappeltjes
PT40M
Spaanse Aardappeltjes
Een heerlijk spaanse aardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse Aardappeltjes te bereiden
Snijd de aardappelen in tweeën of vieren.
Pel de ui en knoflook en snipper ze.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een pan.
Fruit daarin de ui, knoflook en peper ca. 5 min.
Voeg de paprikapuree toe en verwarm deze nog ca. 1 min. mee.
Voeg de aardappelen, tomaten, tomatenpuree en azijn toe.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Breng langzaam aan de kook en laat op een matig vuur ca. 15 min. doorkoken tot de saus is ingedikt.
Serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.
Pel de ui en knoflook en snipper ze.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een pan.
Fruit daarin de ui, knoflook en peper ca. 5 min.
Voeg de paprikapuree toe en verwarm deze nog ca. 1 min. mee.
Voeg de aardappelen, tomaten, tomatenpuree en azijn toe.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Breng langzaam aan de kook en laat op een matig vuur ca. 15 min. doorkoken tot de saus is ingedikt.
Serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
joop van rij zegt:
terroir zegt: