Recept
« Terug naar recepten
Spaanse gehaktballetjes in amandelsaus
PT60M
Spaanse gehaktballetjes in amandelsaus
Een heerlijk spaanse gehaktballetjes in amandelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
marionsrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse gehaktballetjes in amandelsaus te bereiden
Maak eerst de gehaktballetjes.
Doe het brood in een kom, voeg dan het water toe en laat het 5 minuten weken. Knijp met de handen het water uit het brood en doe het terug in de drooggemaakte kom.
Voeg gehakt, ui, knoflook, peterselie en het ei toe.
Breng het dan op smaak met wat zout en peper. Kneed alle ingrediënten tot een homogene massa.
Strooi wat bloem op een bord en over uw handen. Vorm met uw handen ongeveer 30 gelijke balletjes van het gehaktmengsel.
Rol de gehaktballetjes door de bloem.
Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de gehaktballetjes in porties toe en bak ze 4-5 minuten tot ze rondom bruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze weg.
Verhit voor de saus de olijfolie in dezelfde koekenpan. Breek het brood in stukjes, voeg ze samen met de amandelen toe aan de pan en bak alles zachtjes.
Roer zo nu en dan tot brood en amandelen goudbruin zijn.
Voeg knoflook toe en bak nog eens 30 seconden.
Schenk de wijn erbij en kook 1-2 minuten.
Breng op smaak met zout en peper, laat de saus iets afkoelen.
Doe het amandelmengsel in een keukenmachine of blender.
Schenk de groentebouillon erbij en pureer alles toe een gladde saus.
Doe de saus terug in de koekenpan.
Laat de gehaktballen voorzichtig in de saus glijden en in 20-25 minuten gaar pruttelen.
Proef de saus en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Schep de gehaktballetjes en saus op een voorverwarmde schaal.
Knijp er wat citroensap over en garneer eventueel met nog wat peterselie.
Serveer gloeiend heet en geef er knapperig brood bij.
Doe het brood in een kom, voeg dan het water toe en laat het 5 minuten weken. Knijp met de handen het water uit het brood en doe het terug in de drooggemaakte kom.
Voeg gehakt, ui, knoflook, peterselie en het ei toe.
Breng het dan op smaak met wat zout en peper. Kneed alle ingrediënten tot een homogene massa.
Strooi wat bloem op een bord en over uw handen. Vorm met uw handen ongeveer 30 gelijke balletjes van het gehaktmengsel.
Rol de gehaktballetjes door de bloem.
Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de gehaktballetjes in porties toe en bak ze 4-5 minuten tot ze rondom bruin zijn.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze weg.
Verhit voor de saus de olijfolie in dezelfde koekenpan. Breek het brood in stukjes, voeg ze samen met de amandelen toe aan de pan en bak alles zachtjes.
Roer zo nu en dan tot brood en amandelen goudbruin zijn.
Voeg knoflook toe en bak nog eens 30 seconden.
Schenk de wijn erbij en kook 1-2 minuten.
Breng op smaak met zout en peper, laat de saus iets afkoelen.
Doe het amandelmengsel in een keukenmachine of blender.
Schenk de groentebouillon erbij en pureer alles toe een gladde saus.
Doe de saus terug in de koekenpan.
Laat de gehaktballen voorzichtig in de saus glijden en in 20-25 minuten gaar pruttelen.
Proef de saus en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Schep de gehaktballetjes en saus op een voorverwarmde schaal.
Knijp er wat citroensap over en garneer eventueel met nog wat peterselie.
Serveer gloeiend heet en geef er knapperig brood bij.
dirk zegt: