Recept
« Terug naar recepten
Spaanse rijst
PT35M
Spaanse rijst
Een heerlijk spaanse rijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse rijst te bereiden
Pel de ui en het knoflookteentje en snijd ze fijn.
Snijd de chorizo in niet te dikke plakjes.
Verhit de olijfolie en een pan of wok.
Bak daarin ca. 3 min. de fijngesneden ui en knoflook.
Voeg de chorizo, tomatenpuree, erwten, groentebouillon en kurkuma toe.
Meng alles goed door elkaar.
Schep er de rijst door en laat het geheel op een laag vuur 20-25 min. zachtjes koken tot de vloeistof bijna is opgenomen en de rijst gaar is.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi met peterselie en serveer direct.
Snijd de chorizo in niet te dikke plakjes.
Verhit de olijfolie en een pan of wok.
Bak daarin ca. 3 min. de fijngesneden ui en knoflook.
Voeg de chorizo, tomatenpuree, erwten, groentebouillon en kurkuma toe.
Meng alles goed door elkaar.
Schep er de rijst door en laat het geheel op een laag vuur 20-25 min. zachtjes koken tot de vloeistof bijna is opgenomen en de rijst gaar is.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi met peterselie en serveer direct.