Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti alla carbonara
PT30M
Spaghetti alla carbonara
Een heerlijk spaghetti alla carbonara recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti alla carbonara te bereiden
Kook de spaghetti zonder zout en niet helemaal gaar en houd hem warm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit er de knoflook in tot ze helemaal goudbruin zien. Verwijder het teentje en fruit er de fijn gesnipperde ui in, tot deze glazig ziet. Voeg dan de lardons of het ontbijtspek toe.
Bak alles onder voortdurend omscheppen niet veel langer dan 2 minuten. Neem de pan van het vuur en houd hem warm. Roer het ei en de crème fraîche goed los en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Schep er vervolgens de warme spaghetti door, strooi er de Parmezaanse kaas over en spreid het uien- en spekmengsel erover. Schep daarna alles enkele malen luchtig om.
Bak alles onder voortdurend omscheppen niet veel langer dan 2 minuten. Neem de pan van het vuur en houd hem warm. Roer het ei en de crème fraîche goed los en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Schep er vervolgens de warme spaghetti door, strooi er de Parmezaanse kaas over en spreid het uien- en spekmengsel erover. Schep daarna alles enkele malen luchtig om.