KookJij

Spaghetti alla carbonara

Een heerlijk spaghetti alla carbonara recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti alla carbonara te bereiden

Kook de spaghetti zonder zout en niet helemaal gaar en houd hem warm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit er de knoflook in tot ze helemaal goudbruin zien. Verwijder het teentje en fruit er de fijn gesnipperde ui in, tot deze glazig ziet. Voeg dan de lardons of het ontbijtspek toe.
Bak alles onder voortdurend omscheppen niet veel langer dan 2 minuten. Neem de pan van het vuur en houd hem warm. Roer het ei en de crème fraîche goed los en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Schep er vervolgens de warme spaghetti door, strooi er de Parmezaanse kaas over en spreid het uien- en spekmengsel erover. Schep daarna alles enkele malen luchtig om.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst