Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti alla frutti di mare
PT30M
Spaghetti alla frutti di mare
Een heerlijk spaghetti alla frutti di mare recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti alla frutti di mare te bereiden
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schrap de wortel en hak deze fijn.
Hak de bleekselderij fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruiselings in, dompel ze onder in kokend water en verwijder de velletjes.
Hak de tomaten fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui met de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de peterselie ± 5 min. al omscheppend.
Voeg de tomatenpuree toe en bak het groentemengsel nog ± 5 minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus met deksel op de pan ± 1 uur op matig vuur zachtjes stoven. Roer de saus af en toe om en voeg op het laatste de zeevruchten toe. En laat dit alles warm worden.
Kook de pasta in ruim kokend water met 1 el. olijfolie en zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de saus erop.
Bestrooien met de basilicum en de kaas.
Hak de bleekselderij fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruiselings in, dompel ze onder in kokend water en verwijder de velletjes.
Hak de tomaten fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui met de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de peterselie ± 5 min. al omscheppend.
Voeg de tomatenpuree toe en bak het groentemengsel nog ± 5 minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus met deksel op de pan ± 1 uur op matig vuur zachtjes stoven. Roer de saus af en toe om en voeg op het laatste de zeevruchten toe. En laat dit alles warm worden.
Kook de pasta in ruim kokend water met 1 el. olijfolie en zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de saus erop.
Bestrooien met de basilicum en de kaas.